Dankzij Wecycle recycleren we meer

Om verder te groeien wil Wecylce de dienstverlening optimaliseren en enkele organisatieaspecten zoals aangiftes, processen en IT-systeem verbeteren.
Peter Vanderschaeghe

Strategische uitdaging

Wecycle zamelt elektrische apparaten en energiezuinige verlichting in en garandeert een optimale recycling. Om verder te groeien wil het:

  • de dienstverlening optimaliseren.
  • organisatieaspecten zoals aangiftes, processen en IT-systeem verbeteren.

Aanpak

Segmentatie

Het vertrekpunt was een klantensegmentatie. Van elk segment werden de behoeften in kaart gebracht. Dit mondde uit in goed zicht op de gesegmenteerde value proposition en de value drivers bij elk klantensegment.

Herontwerp

Op basis van deze behoeftebepaling werden ‘to be processen’ geoptimaliseerd. Een aanpassing van het IT-systeem om dit alles te ondersteunen drong zich eveneens op.

Implementatie en follow-up

Möbius bleef tijdens de implementatie Wecycle ondersteunen en stuurde bij waar nodig. Tot op de werkvloer werden de nieuwe processen verankerd in de organisatie.

Resultaat

Wecycle ervaart een betere interactie met zijn klanten:

  • de doorgedreven klantensegmentatie geeft een helder zicht op de behoeften van elk type klant.
  • een betere match tussen de klantenbehoeften en de eigen organisatie, zowel in de werkprocessen als in de IT-toepassingen.

Möbius ontzorgt mij.

Jan Vlak, Directeur
Wecycle

Bedankt voor het lezen

Delen case

Ontdek meer cases

Case
Vandemoortele

Begeleiding naar een excellente organisatie

Strategische uitdaging Bij de evolutie naar een excellente organisatie wilde Vandemoortele een cultuur van voortdurende verbetering creëren en behouden om concurrerend te blijven in de…
Lees meer
Case
Thomas Cook

Introductie operational excellence

Neckermann wilde een consistent aanbod en constante kwaliteit garanderen aan hun klanten doorheen de hele customer journey.
Lees meer
Case
SPMT-ARISTA

Redesign van frontoffice-organisatie

De Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk (EDPBW) SPMT en ARISTA hebben besloten om hun organisaties te fuseren met als doel een…
Lees meer